Winnaar Raalter Onderneming van het Jaar 2018
0572 352 511 Stationsstraat 40, 8102 ED Raalte

Raalter Onderneming van het Jaar 2018

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst tijdens Stöppelhaene in de Sallandse Herberg vrijdagmiddag 24 augustus 2018 zijn de drie winnaars van de vijftiende jaarlijkse ROJA-verkiezing (Raalter Onderneming van het Jaar) bekend gemaakt; Beekman Elektro uit Raalte won in de categorie ‘Detailhandel, dienstverlening en horeca’, Hoogeboom Raalte werd uitgeroepen tot winnaar van de categorie ‘Handel en Industrie’ en het melkveebedrijf van de familie Ogink in Raalte won in de categorie ‘Agrarisch.’

Een zware en pittige klus om de winnaars te bepalen, zo oordeelde de jury die afgelopen maanden de in totaal negen genomineerde bedrijven, drie in elke categorie, bezocht. Vakmanschap, gedrevenheid, ondernemerschap, een eigen visie maar ook verbondenheid en betrokkenheid met de Sallandse samenleving werden bij alle genomineerde bedrijven volop aangetroffen.

 

De ROJA-winnaar in de categorie ‘Detailhandel, dienstverlening en horeca’, Beekman Elektro van Erik Beekman (voor beveiliging, communicatie en elektro) is daar een goed voorbeeld van. Het in 1972 door zijn ouders Jan en Anna Beekman (beiden zijn inmiddels overleden) gestarte winkel en installatiebedrijf aan de Göbelstraat te Raalte, verhuisde in 1974 naar de huidige plek aan de Stationsstraat (waar de winkel in 2005 werd gesloten) maakt een enorme groei door. Eind 2017 kreeg Beekman Elektro namelijk opdracht voor levering van de complete technische installaties voor de verbouw van het E-Fulfilment Center van Jumbo op de Zegge te Raalte en begin 2018 de opdracht voor de nieuwbouw van Pan Oston op de Zegge te Raalte. De omzet van het bedrijf met nu nog 13 medewerkers zal daarom fors toenemen. Beekman Elektro sponsort veel Sallandse verenigingen en organisaties onder het motto ‘Betrokken zijn als er veel vrijwilligers bij betrokken zijn.’ Eigenaar Erik Beekman geeft het goede voorbeeld; hij is zelf al tientallen jaren vrijwilliger bij veel lokale verenigingen en organisaties; van het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) tot de Kring Raalter Werkgevers en van de vrijwillige brandweer tot Stöppelhaene.

 

Onderscheidend en innovatief. De grote kracht van het bedrijf is het meedenken met de klant. De daardoor ontstane vertrouwens- relatie, heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan het binnenhalen van de eerder genoemde mega opdrachten. Beekman is één van de 45 Philips Connected Lighting Experts, dit is de kopgroep van innovatieve elektrotechnische installateurs in Nederland. Bijzonder is ook de ontwikkeling van de 360 graden camera Beekeye. Deze wordt ingezet in de tandartsen praktijk van de Vogellanden in Zwolle. Van 1e gesprek, demo's  tot eindresultaat duurde 1 jaar en is een voorbeeld van het meedenken met de klant. Beekman Electro is DEKRA gecertificeerd.

 

Klantvriendelijkheid. Service en klantvriendelijkheid staan bij Beekman hoog in het vaandel. Natuurlijk, hoort bij zo’n bedrijf  een 24 uursservice.  Tegenwoordig is het  door de moderne communicatiemiddelen mogelijk problemen en storingen op afstand en snel op te lossen. Het motto van Beekman is ONS WERK IS PAS AF, ALS U TEVREDEN BENT.  Gerben Gritter is per 1 juni in dienst getreden als bedrijfsleider, zodat Erik meer tijd heeft voor het onderhouden van contacten met  de klanten.

 

Promotie voor Salland. Beekman Electro promoot het logo MADE IN SALLAND. Erik is een groot voorstander van samenwerking met andere Sallandse bedrijven, ook al zijn deze op bepaalde raakvlakken  concurrenten. Over en weer, wordt er werk verricht voor elkaar, maar ook aan elkaar uitbesteed.   Zijn visie in deze is  SAMEN STAAN WE STERK. Opmerkelijk is ook dat de 2 andere genomineerden in deze categorie,  maar ook nog meerdere genomineerden  klant zijn van Beekman Elektro. Toeval?

 

Voetnoot.Eigenlijk had dit hele verhaal niet geschreven hoeven te worden.De presentatie die Erik voor ons juryleden heeft samengesteld zegt meer dan genoeg over het bedrijf Beekman Elektro en over hoe trots Erik s op zijn nominatie  als Raalter Ondernemer van  het Jaar in de categorie DETAILHANDEL, DIENSTVERLENING en HORECA.

Beekman Elektro

  • 0572 352 511
  • Stationsstraat 40, 8102 ED Raalte
  • Facebook
  • Twitter

Kwaliteit

Techniek Nederland DEKRA